Mušle od námořníka
03.04.2019
Gurmet
Jednodušší recept na mušle snad neexistuje, takže je tu dvojí radost - jsou rychlé a navíc skvěle chutnají.
Ingredience:
- 1 kg slávek
- 1 mrkev
- stvol řapíkatého celeru
- 1 cibule
- ½ červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 dcl bílého vína
- 150 ml smetany
- 1 kapří hlava či hrstka odřezky
- 50 ml rybího vývaru
- mletý pepř
- sůl
- kopr na ozdobu
Postup:
Nejdříve si připravíme rybí vývar. Hlavu nebo odřezky přelijeme 400 ml vody, přidáme červenou cibuli vcelku a dáme vařit. Vodu odvaříme, postačí nám 70 ml vývaru.
Do kastrolu vložíme nakrájenou zeleninu, bílé víno, očištěné mušle a vytříděné mušle, sůl, mletý pepř a vše přivedeme k varu. Vaříme je jen krátce, postačí 2 - 3 minuty.
Přilijeme smetanu, rybí vývar a ve varu vše necháme ještě 2 minuty a máme hotovo. Podáváme s chlebem nebo bagetou.