Tygřice na česneku




Také váš už opakovaně lákaly tygří krevety, ale nevěděli jste, jak na ně? Tak už neváhejte, kupte je a připravte podle našeho receptu.

Ingredience:

  • 16 tygřích krevet
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 1 citron
  • 4 lžíce koňaku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce sladkokyselé omáčky
  • 1 lžička čerstvě mletého čtyřbarevného pepře
  • sůl

Postup:

Ve větší pánvi necháme rozpálit olej, ihned ho ztlumíme  a přidáme do něj na tenké plátky nakrájený česnek, přidáme pepř a necháme uvolnit vůně. Když začne česnek zlátnout, přidáme očištěné a dobře osušené krevety a dáme oheň na nejvyšší stupeň.

Vymačkáme šťávu z citronu a zalijeme jí krevety, přidáme papriku, mírně osolíme a na závěr dáme koňak, sladkokyselou omáčku a restujeme za stálého míchání. Obděláváme je asi tak 5 minut.

Pánev odstavíme z plamene a ihned podáváme. Na talíře dáme jednotlivé porce, zakápneme je šťávou a posypeme je petrželkou. Podáváme s čerstvou či nasucho osmahnutou bagetkou.