Tygřice na česneku
Také váš už opakovaně lákaly tygří krevety, ale nevěděli jste, jak na ně? Tak už neváhejte, kupte je a připravte podle našeho receptu.
Ingredience:
- 16 tygřích krevet
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 citron
- 4 lžíce koňaku
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce sladkokyselé omáčky
- 1 lžička čerstvě mletého čtyřbarevného pepře
- sůl
Postup:
Ve větší pánvi necháme rozpálit olej, ihned ho ztlumíme a přidáme do něj na tenké plátky nakrájený česnek, přidáme pepř a necháme uvolnit vůně. Když začne česnek zlátnout, přidáme očištěné a dobře osušené krevety a dáme oheň na nejvyšší stupeň.
Vymačkáme šťávu z citronu a zalijeme jí krevety, přidáme papriku, mírně osolíme a na závěr dáme koňak, sladkokyselou omáčku a restujeme za stálého míchání. Obděláváme je asi tak 5 minut.
Pánev odstavíme z plamene a ihned podáváme. Na talíře dáme jednotlivé porce, zakápneme je šťávou a posypeme je petrželkou. Podáváme s čerstvou či nasucho osmahnutou bagetkou.