Marinovaný losos v červené řepě




Chcete ohromit přípravou lososa, ale nevíte, jak na to? Snadná pomoc, připravili jsme pro vás luxusní recept.

Ingredience:

  • 300 g lososa
  • 2 menší řepy
  • 2 lžíce whisky
  • ½ pomeranče
  • špetka skořice
  • 3 lžíce mořské soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

Řepu oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Přidáme do ní skořici, whisky, nakrájenou pomerančovou kůru, 1 lžíci pomerančové šťávy a ještě jednou promixujeme. Nakonec směs smícháme se solí a cukrem.

Na pečící papír dáme polovinu směsi, položíme na ni lososa a přikryjeme ho druhou polovinou směsi. Zabaleného lososa ještě převineme fresh fólií a dáme ho marinovat na 1-2 dny do lednice. Za tu dobu ho jednou až dvakrát otočíme.

Před podáváním z lososa setřeme marinádu a omyjeme ho pod tekoucí vodou, pak ho nakrájíme na tenké plátky a servírujeme s oblohou dle vlastní a chuťové kreativity.