Žebírka na medu
29.09.2018
Gurmet
Není lepšího než žebírka v medové marinádě, navíc je připravíte snadno a rychle a nezkazí je ani kuchařský začátečník.
Ingredience:
- 2 kg vepřových žebírek
- 1 citron
- 3 lžíce worcesterové omáčky
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce medu
- 1 lžička sladké papriky
- ½ lžičky drceného kmínu
- 1 lžička mletého sušeného česneku
- ½ lžičky mletého pepře
- 2 lžičky kremžské hořčice
- 2- 3 snítky rozmarýnu
- 1 lžička soli
Postup:
- V misce nejdříve spojíme šťávu vymačkanou z citronu a s medem. Postupně přidáme vyjmenovaná koření, pak do směsi přidáme olej, kremžskou hořčici, worcester a podle chuti dosolíme.
- Žebra nakrájíme po kosti na jednotlivé dílky, nasolíme je, potřeme marinádou a vyskládáme je do pekáčku, přidáme rozmarýn. Dáme je péct při 220 °C do předem vyhřáté trouby a zhruba po 15 minutách, oheň zmírníme na 180 °C a pečeme ještě zhruba 35 minut.
- Upečená žebra vyjmeme z trouby a zalijeme zbytkem marinády a dopečeme je při teplotě 160 °C. Marinádu zkaramelizuje a dá žebírkům skutečný šmrnc.