Pilaf s pečeným kuřecím stehnem
26.03.2025
Recepty
4 porce
Ingredience:
- 320 g bulguru Menu Gold
- 40 g čočky červené půlené Menu Gold
- 1 velká cibule
- 200 g kořenové zeleniny
- 150 g kukuřice
- 4 kuřecí stehna
- 700 ml kuřecího vývaru
- 50 g másla
- Olej řepkový
- Uzená sušená paprika
- Sůl
- Pepř
- Plocholistá petrželka
Postup:
Kuřecí stehna osolíme, opepříme, posypeme uzenou paprikou a zakápneme olejem. Necháme ideálně přes noc uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do pekáče, přidáme kuřecí stehna a pečeme cca 1 hodinu v troubě rozehřáté na 160 °C. V hrnci na rozehřátém oleji zarestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme bulgur, promícháme a zalijeme vodou v poměru 1:3. Deset minut provaříme, přidáme červenou čočku, přikryjeme pokličkou a necháme dojít. Do hotové směsi přidáme kukuřici, nasekanou plocholistou petrželku a promícháme. Výpek ze stehen vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a rychle provaříme. Šťávu odstavíme, přidáme studené máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem.