Pilaf s pečeným kuřecím stehnem




4 porce

Ingredience:

  • 320 g bulguru Menu Gold
  • 40 g čočky červené půlené Menu Gold
  • 1 velká cibule
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 150 g kukuřice
  • 4 kuřecí stehna
  • 700 ml kuřecího vývaru
  • 50 g másla
  • Olej řepkový
  • Uzená sušená paprika
  • Sůl
  • Pepř
  • Plocholistá petrželka

Postup:

Kuřecí stehna osolíme, opepříme, posypeme uzenou paprikou a zakápneme olejem. Necháme ideálně přes noc uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do pekáče, přidáme kuřecí stehna a pečeme cca 1 hodinu v troubě rozehřáté na 160 °C. V hrnci na rozehřátém oleji zarestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme bulgur, promícháme a zalijeme vodou v poměru 1:3. Deset minut provaříme, přidáme červenou čočku, přikryjeme pokličkou a necháme dojít. Do hotové směsi přidáme kukuřici, nasekanou plocholistou petrželku a promícháme. Výpek ze stehen vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a rychle provaříme. Šťávu odstavíme, přidáme studené máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem.