Na kuřecím stehýnku s rýží parboiled si pochutnáte




Upečené kuřecí stehýnko s rýží parboiled, která má svým zpracováním lepší nutriční hodnotu, ale hlavně je rychleji uvařená, je s dozlatova upečeným stehýnkem skvělým obědem.

Ingredience na 4 porce

  • 400 g rýže parboiled Menu Gold
  • 200 g cibule
  • provensálské koření
  • 4 kuřecí stehna
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • sůl
  • 50 g másla

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a zlehka posypeme provensálským kořením.
  2. Kuřecí stehýnko umyjeme, osušíme, potřeme olejem a ochutíme provensálským kořením. Na pekáč rozprostřeme cibuli a položíme kuřecí stehna. Vložíme do trouby rozehřáté na 160 °C a pečeme za občasného podlévání cca hodinu dozlatova na posledních pár minut dáme na stehýnka plátek másla.
  3. Mezitím do vroucí osolené vody vložíme rýži parboiled a uvaříme podle návodu na obalu. Jakmile je kuře hotové, cibuli a výpek rozmixujeme do hladka. Kuřecí stehno podáváme s hotovou rýží parboiled a přelité šťávou.