Marinovaný kapr s citronovým jogurtem, nakládanými semínky a chlebovou topinkou




Vánoce se blíží a na vánoční časy se přiravují i v The Artisan. Pro hosty restaurace je připraven bohatý program, od adventních brunchů až po slavnostní večeře. Menu vychází z tradičních receptů, které jsou doplněny o moderní prvky pro jedinečnou chuť každého pokrmu.

Suroviny:

  • 150 g marinovaný kapr
  • 30 g bílý jogurt
  • 10 g kefírový krém
  • 1 citron (kůra a šťáva)
  • 3 g nakládané hořčičné semínko
  • 10 g hrášek
  • 10 g nakládaná cibulka
  • 5 g koprový olej
  • 1 ks chlebová topinka
  • 3 ks hráškové výhonky
  • Sůl, pepř

Postup:

Příprava směsi z kapra:
Marinovaného kapra smícháme s bílým jogurtem a kefírovým krémem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, hrášek a nakládanou cibulku.

Dochucení:
Směs dochutíme solí, pepřem a podle potřeby zakápneme citronovou šťávou pro vyvážení chutí.

Servírování:
Hotový pokrm ozdobíme nakládanými hořčičnými semínky, koprovým olejem, hráškovými výhonky a křupavou chlebovou topinkou.

  1. Marinovanáho kapra promichat s jogurtem, kefírem. Přistrouhat citronovou kůru a řidat hrašek a cibulku
  2. Dochutit solí, pepřem a v případě, že je potřeba dokyselit, tak citronovou štávou
  3. Navrch zdobíme nakladaným hořčičným semínkem, koprovým olejem, hráškovým výhonkem a chlebovou topinkou