Boxerský projekt byl oficiálně uznán organizací WBO! Vítěz HELL Boxing Kings získá i prestižní titul




HELL Boxing Kings míří do vzrušujícího finále své první sezóny, kterou odstartoval za účasti 15 000 kandidátů v deseti evropských zemích. Již za několik týdnů v maďarském Miskolci totiž vypukne největší boxerská show svého druhu. Pod září reflektorů kromě špičkových evropských boxerů své dovednosti předvedou i známé osobnosti. Do ringu je doprovodí hvězdní interpreti z hudebního světa. Slovensko a Česko bude reprezentovat známý rapper Rytmus. Na galavečerech šampionátu nebude chybět ani legenda světového boxu Roy Jones Jr.

Každý fanoušek kvalitních boxerských a sportovních zápasů by si měl ve svých kalendářích označit termíny 10., 17. a 24. listopadu a 1., 8., 15. a 22. prosince. V těchto datech totiž vystoupí v moderní DVTK aréně v Miskolci hudební interpreti, kteří slavnostně odstartují finální boxerské zápasy HELL Boxing Kings. Diváci se tak mohou těšit nejen na maďarské či bulharské interprety, ale dokonce i na slovenského rappera Rytmuse, který zde vystoupí již 15. prosince.

Rapper Rytmus nedávno svým koncertem s názvem King Forever vyprodal pražskou O2 Arenu. Přes 20 000 fanoušků zažilo podle kritiků show, která se produkčně vyrovnala Drakeovi.

Legendární zápasy navštíví i boxerská legenda

Akce se zúčastní také ambasador projektu, mistr světa ve čtyř váhách a šampion organizací WBA, WBC a IBF Roy Jones Jr. Právě Roy Jones Jr. je jediným mistrem světa v těžké váze v historii, který odstartoval svou kariéru v lehké střední váze a prošel tak šest váhových kategorií. Asociace amerických boxerských novinářů ho dokonce vyhlásila nejlepším boxerem devadesátých let. Držitel 66 profesionálních vítězství, z nichž 47 vybojoval knokautem na největších světových pódiích, bude přítomen na prvním a posledním galavečeru šampionátu. Právě zde se pak diváci dozví, kdo získá mistrovský pás a odměnu 100 000 dolarů, kterou obdrží vítěz každé kategorie! V přepočtu se jedná o celkovou výhru v hodnotě 2 259 200 Kč. Americká hvězda navíc na akci také zazpívá. Roy Jones Jr. se totiž také pohybuje ve světě hudby jako rapper.

WBO pro vítěze vytvořila speciální titul i nový pás

Šampionský pás je unikátní. Stojí za ním totiž nejprestižnější boxerská organizace na světě WBO. V této soutěži však musela organizace udělat výjimku a pozměnit lehce pravidla. „Ve WBO je základním kritériem, že tituly mistrů světa a další vysoce oceňované tituly by měly být získány v zápasech trvajících nejméně 10 kol. Organizace však od samého počátku považovala HELL Boxing Kings za zajímavý projekt, a přestože mu nemohla nabídnout aktivní titul WBO, rozhodli jsme se vytvořit nový pás, nový titul. To dokazuje, že WBO vidí ve vítězích HELL Boxing Kings budoucí mistry světa v boxu,“ uvedl István Kovács, šéf evropské sekce WBO.

Vstupenky na legendární zápasy, v nichž se utkají čeští boxeři v mezinárodní konfrontaci, jsou již nyní k dispozici na webových stránkách Eventim.hu. Českou republiku budou reprezentovat Petr Novák, který vstoupí do ringu  již 10. listopadu a Luboš Šorm, na jehož zápas se diváci budou moci těšit 17. listopadu. Z celebrit, které si v ringu zaboxují, přijde jako první na řadu influencerka a vítězka druhé série Love Islandu  Denisa Valová a to 24. listopadu. O jeden datum zápasu, 1. prosince, se pak dělí další dva soutěžící. Influencer a moderátor Immanuel Adenubi a influencer a vítěz reality show Like House Jan „Jenis“ Svěcený.