Pikantní quiche
11.08.2018
Gurmet
Pikantní quiche nebo také prostě jen kiš je skvělou variantou pro jakoukoli párty.
Ingredience:
- 200 g eidamu
- 100 g goudy
- 200 ml smetany
- 2 stroužky česneku
- 4 vejce
- na špičku nože mleté jalapeňos
- mletý pepř
- sůl
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- 5 lžic studené vody
- 125 g másla
Postup:
Z přísad vypracujeme hladké těsto, které pak dáme na 30 min do chladničky. Pak z něho vyválíme kruh o trochu větší než je dortová forma tak, aby okraje přesahovaly zhruba do poloviny dortové formy. Nastrouháme nahrubo sýr a rovnoměrně ho rozvrstvíme na těsto.
Rozšleháme si vejce ve smetaně, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a dle vlastní chuti, opepříme, přidáme mleté chilli papričky jalapeňos, nebo čerstvé nasekané, ale jen malý kousek a zalijeme jí sýr. Pečeme v předehřáté troubě při 180° C asi tak 30 minut.