Jogurtový koláč s ovocem ze superpotravin




Lidé neustále hledají, jak do svého jídelníčku zařadit co možná nejzdravější potraviny, říká se jim superpotraviny, nebo také superfood, mají totiž mimořádný obsah živin. K superfood patří z našeho podnebného pásu i původní nepřešlechtěný oves. O jeho pozitivních účincích na zdrví by se dalo mluvit opravdu dlouho. Zkuste si upéct jogurtový koláč s ovocem ze surovin získaných právě z ovsa. To totiž vydá více než slova.

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 40 – 45 minut

Forma o průměru 22 cm

Suroviny:

Drobenka:

  • 70 g BIO jemných ovesných vloček Probio
  • 30 g BIO pšeničné polohrubé mouky Probio
  • 30 g BIO třtinového cukru Probio
  • 50 g másla

Těsto:

  • 1 vejce
  • 90 g BIO třtinového cukru Probio
  • 150 g bílého jogurtu
  • 100 ml mléka
  • 40 g BIO slunečnicového oleje na pečení a smažení Probio
  • Špetka soli
  • 100 g BIO pšeničné polohrubé mouky Probio
  • 90 g BIO mouky z červené pšenice Probio
  • Kypřicí prášek do pečiva

Máslo a pšeničná polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Asi 250 g drobného ovoce

Postup:

  1. Připravte si drobenku – prsty promněte uvedené suroviny a nechte odležet, než připravíte těsto. 
  2. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou.
  3. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přimíchejte jogurt, mléko a olej. Ve vedlejší misce promíchejte sypké suroviny. Obě směsi spojte a vymíchejte hladké těsto. Nalijte do předem připravené formy. 
  4. Posypejte rovnoměrně ovocem a drobenkou.
  5. Pečte při 180 °C 40 – 45 minut.