Voňavý kotlíkový guláš s klobásou a jablečným moštem
22.08.2024
Recepty
V našem receptu vám představíme variantu guláše, která je ideální na chatu, chalupu nebo na kempování. Základem našeho guláše je kvalitní hovězí BIO maso a jablečný mošt ze Statku Cidlina, který neobsahuje žádné přidané ingredience, konzervanty ani cukr.
Suroviny:
- 2 klobásy
- 500 ml Jablečného moštu ze Statku Cidlina
- 100 ml zakysané smetany
- 400 g BIO hovězího masa
- 100 g přepuštěného másla
- 300 g brambor
- 4 lžíce sladké papriky
- 2 střední cibule
- 3 snítky čerstvého tymiánu
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1 hrst čerstvé petržele
- 2 lžíce sušené majoránky
- 2 lžíce drceného kmínu
- 3 stroužky česneku
- 200 g bílých fazolí
- sůl
- pečivo jako příloha
Postup:
- Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na přepuštěném másle, přidáme na kostičky nakrájené maso a necháme zatáhnout.
- Do hrnce přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a stáhneme plamen, poté zaprášíme červenou paprikou a přidáme drcený kmín. Koření necháme na mírném plameni rozvonět.
- Podlijeme litrem vroucí vody, přidáme sůl podle chuti a pak ostatní koření (rozmarýn, tymián, majoránku a lisovaný česnek).
- Vlijeme jablečný mošt a směs necháme hodinu vařit na mírném plameni.
- Přidáme na čtvrtky pokrájené brambory a dalších dvacet minut vaříme.
- Těsně před podáváním přidáme bílé fazole a necháme je v guláši prohřát.
- Zdobíme zakysanou smetanou a petrželí.
Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina