Canadian Medical rozšiřuje péči v jednodenní chirurgii




V Canadian Medical rozšířili péči v rámci jednodenní a ambulantní chirurgie. Nově se zaměřují také na žilní chirurgii. První operace proběhly v červnu pod vedením MUDr.  Jana Bafrnce, specialisty všeobecné a cévní chirurgie. Žilní klinika Canadian Medical se bude zabývat komplexní diagnostikou a miniinvazní léčbou křečových žil všech stádií, včetně bércových vředů.

Jednodenní chirurgie je trend. Zkušenosti ukazují, že zákroky v tomto režimu jsou pro pacienty lépe zvládnutelné, zejména, co se následné péče týká. Po zákroku mohou jít v řádu hodin domů a rekonvalescence je výrazně kratší, navíc v domácím prostředí. To má velký vliv na psychiku operovaného a rychlost léčby. Nové pracoviště žilní chirurgie Canadian Medical nabízí ambulantní zákroky metodami estetické miniflebektomie, laserové ablace (EVLT), sklerotizace a VenaSeal – ošetření žilním lepidlem. Zákroky v žilním centru jsou prováděny pouze v lokální anestezii, kdy jsou anestetika aplikována lokálně do podkoží, v místě drobného vpichu nebo dvoumilimetrového řezu, případně do podkoží kolem celé žíly (Tumescence).

„Léčíme všechny formy chronické žilní nedostatečnosti, včetně bércového vředu. Poskytujeme péči i klientům s komplikovanými diagnózami, nevhodnými ke konvenční terapii v celkové anestezii. Všechny zákroky provádíme v ambulantním režimu v lokální anestezii, s návratem k běžným aktivitám ihned po výkonu. O klienty pečuje erudovaný tým lékařů s mezinárodními zkušenostmi v oboru, kteří léčí dle nejnovějších poznatků a mezinárodních doporučení. Samozřejmostí je zákrokový sálek vybavený moderními přístroji pro dané chirurgické metody,“ říká MUDr. Jan Bafrnec, specialista všeobecné a cévní chirurgie a vedoucí lékař nového pracoviště žilního centra Canadian Medical.

„Otevřením pracoviště žilního centra doplňujeme spektrum péče v oblasti jednodenní chirurgie, která je dnes již samozřejmou součástí naší nabídky zdravotní péče pro klienty. Vedoucím lékařem tohoto pracoviště se stal MUDr. Jan Bafrnec, zkušený specialista v oboru cévní chirurgie. Pracoviště žilní chirurgie jsme umístili do budovy Aviatica v těsném sousedství kliniky Waltrovka,“ doplňuje Markéta Billová, generální ředitelka Canadian Medical.

Kapacita Žilního centra počítá přibližně s 10 zákroky měsíčně. Budeme schopni se přizpůsobit poptávce, která je obecně vysoká, zvláště, pokud diagnostiku a operaci provádí atestovaný cévní chirurg,“ doplňuje Radim Stein, manažer operativy na klinice Waltrovka v Canadian Medical.

Žilní centrum zajistí diagnostiku i léčbu pod jednou střechou

Diagnostika

Diagnostiku provádí cévní chirurg při vstupní konzultaci fyzikálním a ultrazvukovým vyšetřením. Další zobrazovací metody, například CT nebo magnetická rezonance, jsou nutné jen výjimečně. Vyšetření by měl absolvovat i klient s nálezem drobných žilek, kde často odhalíme významné postižení hlavních povrchních žil.

Léčba

Léčba je indikována zejména u symptomatických pacientů, pro které jsou typické otoky, křeče, bolesti a pocit těžkých nohou. Cílem léčby je odstranění symptomů a zabránění progrese onemocnění do závažnějšího stadia bércového vředu. U některých klientů může být účinná konzervativní terapie (venofarmaka, kompresní terapie, režimová opatření), zatímco u závažnějších nálezů je indikován operační zákrok.

Jak se objednat

V případě zájmu o ambulantní zákrok je klient nejdříve objednán na vstupní konzultaci s lékařem, který dle aktuálního zdravotního stavu zvolí nejvhodnější operační metodu a naplánuje termín zákroku. Péče je dostupná všem klientům s českým zdravotním pojištěním, bez zdravotního pojištění a zahraničním klientům na bázi direct billing. Objednání na konzultaci je možné každý všední mezi 7. a 19. hodinou na klientské lince Canadian Medical: tel. 222 300 300.

Další informace najdete na canadian.cz.

Jak nejlépe se dostanete na místo:

Pracoviště žilní chirurgie se nachází v blízkosti kliniky WALTROVKA, v budově AVIATICA, U Trezorky 921/2, Praha 5 – Jinonice.

MHD: stanice metra B, Jinonice
Autem: vjezd do garáží z ulice Kačírkova

Fotogalerie