Letní pikniky: Užijte si čas s přáteli a udržte potraviny čerstvé díky skleněným dózám




Léto je v plném proudu a s ním přichází ideální doba pro pikniky, grilování nebo opékání špekáčků. Nezáleží na tom, jestli se sejdete v parku, na louce nebo u vody. Hlavní je strávit čas s rodinou a přáteli, užít si lahodné pokrmy a být na čerstvém vzduchu.

Například v Anglii jsou pikniky velmi oblíbené v krásných zahradách a parcích, kde je tradicí vzít si s sebou koš plný pochoutek. Ve Francii zase lidé rádi piknikují podél řek a v městských parcích, kde si vychutnávají lahůdky jako sýry, bagety a víno. V České republice je piknikování stále populárnější. Lidé často vyrážejí do přírody nebo do parků. Typickým českým piknikovým menu může být grilované maso, čerstvé saláty, sýry, pečivo a samozřejmě něco sladkého na závěr.

Při přípravě na piknik je důležité myslet na to, jak potraviny uchovat čerstvé a chutné po celou dobu. Skleněné dózy jsou ideálním řešením. Na rozdíl od plastových obalů mají několik výhod.

Skleněné dózy jsou nejen ekologičtější, ale také bezpečnější. Neobsahují žádné škodlivé chemické složky, které by například mohly kontaminovat jídlo. Sklo je odolné proti poškrábání a nevstřebává pachy ani barvy z potravin, což znamená, že vaše jídlo zůstane vždy čerstvé a chutné. Sklo je plně recyklovatelné a opakovaně použitelné, což také snižuje množství odpadu.

Jak využít skleněné dózy při pikniku?

  1. Větší dózy jsou perfektní pro uchování zeleninových salátů nebo těstovinových příloh.
  2. Menší dózy se skvěle hodí na nakrájené ovoce a zeleninu, které zůstanou čerstvé a plné vitamínů.
  3. Skleněné dózy jsou ideální pro uchování grilovaného masa, uzenin nebo sýrů. Díky dobrému uzavření víka potraviny neztratí svou chuť ani aroma.
  4. Skleněné dózy s menším objemem jsou perfektní pro přepravu domácích dezertů, sušenek nebo jiných dobrot, které potěší malé i velké piknikáře.

PENNY nyní nabízí věrnostní akci, kde můžete získat skleněné dózy značky VIVESS s výraznou slevou, ale i sadu kuchyňských nožů. Stačí nakupovat a sbírat body, které pak můžete vyměnit za kvalitní kuchyňské produkty. Díky těmto dózám budou vaše potraviny na pikniku vždy čerstvé a chutné.

Využijte krásného počasí, vezměte své nejbližší a vydejte se na piknik s chutnými domácími pokrmy. A nezapomeňte přibalit skleněné dózy, které se stanou vaším nepostradatelným pomocníkem při každé venkovní oslavě léta.

Přibalte s sebou na piknik

Privátní značka NA GRIL má řadu příznivců. Oblíbenou stálicí sortimentu je například venkovská klobása vyrobená podle Českých cechovních norem s 97 % masa anebo chutné grilovací tyčinky, které si lze vybrat ve variantě klasické anebo se sýrem. A samozřejmě nechybí oblíbené tradiční špekáčky aj.

Staročech jsou tradiční česká piva a nealko piva s plnou chutí a jemnou hořkostí, která mají příjemný říz a jejich čistá vůně zaručuje osvěžující chuť. Jsou dodávána v lahvích i v plechu. Toto tradiční české pivo se vaří v Pivovaru Nymburk a jsou k dostání exkluzivně v síti prodejen PENNY po celé ČR.

Více informací o produktech a cenách naleznete v prodejnách PENNY a na stránkách www.penny.cz

Fotogalerie