Zeleninová miska s Mini burgery s brokolicí od Garden Gourmet




Horké léto a zahrada zalitá sluncem láká k letní grilovačce s vůní křupavých burgerů, která se line až za hranice zahrady. A právě do těchto teplých dnů pro vás máme odlehčený nutričně vyvážený recept, který uspokojí vaše burgerové touhy – lahodné Mini burgery s brokolicí servírované na osvěžující zeleninové misce, která je dochucená lahodnou jogurtovou omáčkou. Mini burgery doporučujeme připravit na rozpálené pánvi, nebo na kontaktním grilu. Receptu nechybí spousta zeleniny, čerstvá jogurtová omáčka – příprava navíc zabere jen 35 minut.

Ingredience:

- 1 balení Garden Gourmet Mini burger s brokolicí

 - 1 svazek mrkve

 - 1 svazek ředkviček

 - 1/2 salátové okurky

 - 75 g polníčku

 - 1 citron

 - 225 g quinoy

 - 3 lžíce přírodního hummusu

 - 4 lžíce jogurtu

 - 1 hrst vlašských ořechů

 - 1 snítka máty

 - 2 lžíce olivového oleje (na vaření)

 - sůl a pepř

Postup: 

  • Přípravte si mrkev

Doba přípravy: 2 min

Přehřejte troubu na 200 ℃. Mezitím umyjte mrkev a podélně ji rozkrojte na dvě stejné půlky. Zelenou nať odstraňte tak, aby na mrkvi zůstal cca 1 cm. Mrkve poté rozprostřete na pečicí tác, přidejte trochu olivového oleje a špetku pepře a soli.

  • Opečte mrkev, uvařte quinou a nakrájejte zeleninu

Doba vaření: 20 min

Mrkev opékejte dokřupava, dokud nezmění barvu (po dobu cca 20 minut). Mezitím dle instrukcí na obale uvařte quinou a ve třetím kroku nakrájejte okurku a ředkvičky.

  • Připravte jogurtovou omáčku

Doba přípravy: 1 min

K přípravě dresingu najemno nakrájejte mátové listy a smíchejte je s jogurtem. Na dochucení přidejte špetku soli a pepře.

  • Připravte si Brokolicové mini burgry

Doba vaření: 7 min

Garden Gourmet Mini Burgery připravte dle instrukcí na obalu na malém množství oleje na rozpálené pánvi.

  • Malé dolazení a je hotovo

Doba přípravy: 2 min

Quinou, zeleninu, listový salát a hummus vložte do misky tak, aby se jednotlivé části nesmíchaly. Na vrch přidejte Mini Burgery Garden Gourmet a obsah misky posypte nahrubo nadrcenými vlašskými ořechy.

Podávejte s jogurtovou omáčkou.