Dědictví herecké rodiny Brouskových: Tři generace dabují stejného padoucha z Hraběte Monte Christa




Již na začátku prázdnin má v tuzemsku premiéru očekávaný výpravný snímek Hrabě Monte Christo, který byl na světové premiéře na prestižním filmovém festivalu v Cannes odměněn více než 12minutovým potleskem.

Do našich kin se snímek dostane  4.července jak v originální verzi s titulky, tak i v českém dabingu. Titulní postavu Edmonda Dantèse / hraběte Monte Christa nadaboval Ondřej  Gregor Brzobohatý, jeho životní lásku Mercédès Herreru Tereza Bebarová, pomocnici hraběte Haydée Berenika Kohoutová a Monte Christova nepřítele Gérarda de Villeforta pak Ondřej Brousek.

Pro Ondřeje Brouska měl dabing skoro až osudový nádech. Zápornou postavu totiž už ve dřívějších zpracováních nadabovali v roce 1966 nejprve jeho dědeček Otakar Brousek st. a v roce 2002 jeho otec Otakar Brousek ml. „Nová verze Monte Christa je si myslím velice poctivě natočená. Hraju de Villeforta a je to shodou okolností role, kterou daboval jak můj dědeček, tak můj tatínek v různých filmových zpracováních, takže Brouskovic padouši - my jsme jedna rodina!,“ řekl k tomu Brousek v dabingovém studiu.

I v dalších rolích pod vedením režiséra Jiřího Sádka čeští diváci uslyší zkušené dabéry a dabérky, kteří a které mají k literární Dumasově klasice i filmům s hrabětem Monte Christo více než vřelý vztah. „Mercédès je milá hraběte Monte Christa, kdy ještě nebyl hrabě. Líbí se mi, že je nejprve velmi mladinká a potom je tam po 15 letech. Já mám ráda, kdy se úplně z mladé romantické rozevláté dívky stane taková usedlejší žena s určitým traumatem a tajemstvím, které se zase otvírá s příchodem hraběte Monte Christo. Je to pestré, krásné, výpravné. Francouzi už z Třech mušketýrů ukázali, že tyto klasiky opravdu umí,“ řekla ke své roli Mercédès Tereza Bebarová, která minulý rok mj. nadabovala i Evu Green v již zmíněných Třech mušketýrech od stejných tvůrců.

I Berenika Kohoutová ocenila mnoho vrstevnatost její postavy. „Já dabuji postavu Haydée, která je pomocnice hraběte Monte Christa. Drsná holka, co je ale v jádru samozřejmě naprosto citlivá, což se ve finále stejně vždycky projeví. Myslím si, že je to moc hezký, tak se přijďte podívat!“

Do českých kin se snímek dostane na začátku prázdnin 4. 7. a distributorem je společnost Bioscop.

Na video ze zákulisí natáčení dabingu se můžete podívat zde: