Společnost LD Seating otevírá zrekonstruovaný showroom v Praze




Česká rodinná firma LD Seating, přední evropský dodavatel sezení, otevírá po rozsáhlé rekonstrukci showroom na Rohanském nábřeží v Praze. Rekonstrukce, za jejímž návrhem stojí holešovické studio archicraft, proměnila showroom v moderní a vizuálně atraktivní prostor, který dokonale podtrhuje kvalitu a rozmanitost prémiové značky sedacího nábytku.

Hlavním cílem projektu bylo vytvoření prostředí, které bude moderním, jednoduchým, a přesto atraktivním prostorem pro prezentaci produktů značky LD Seating. „Už nějakou dobu jsme měli v hlavě, že náš showroomu potřebuje refresh. Když nás sám oslovil Miroslav Krátký ze studia archicraft s návrhem na rekonstrukci, měli jsme jasno. Připravili jsme zadání a těšili se na návrh. Architekti ze studia archicraft se nám hned prvním návrhem přesně trefili do našich představ,“ říká Jakub Huráb, jednatel LD Seating.

Při tvorbě zadání se v LD Seating inspirovali showroomy věhlasných značek v londýnské čtvrti Clerkenwell, která je významným světovým centrem designu. „Velmi důležitá pro nás byla práce s výlohami, které byly před rekonstrukcí nevyužité. Barvy v showroomu jsme chtěli spíše neutrální, protože hodně barevnosti tam vnáší naše produkty. A důležitým prvkem pro nás bylo také nasvětlení produktů,“ dodává k zadání Jakub Huráb.

Důraz na osvětlení a prezentaci produktů

Nový koncept showroomu spočívá v kultivaci umělého osvětlení a rozčlenění prostor na klastry, které umožní lepší prezentaci a orientaci mezi různými typy nábytku a designovými rodinami. „Dělení prostoru jsme dosáhli za využití světla a poloprůhledných textilních příček či závěsů ve světlých přírodních odstínech,“ vysvětluje Miroslav Krátký, zakladatel studia airchicraft. „Centrální místo showroomu jsme vytvořili za pomoci prosvětleného podhledu. Hlavní bulvár je osvětlen LED panely a lištami s bodovým osvětlením, které imitují divadelní atmosféru. Na podlaze jsme umístili tkaný vinyl, který v místě expozice produktů přechází do tmavších barev.“

Vzhledem k poloze prostor v nárožním objektu s okny směřujícími do ulice bylo potřeba optimalizovat výlohu showroomu nejen pro oči chodců, ale také projíždějící auta. Mobiliář ve vitríně je tak vystaven na různě vysokých piedestalech a působí hezky hravě. Interiér od exteriéru odděluje textilní závěs.

Uvnitř showroomu jsou produkty prezentovány buď umístěním na podlaze, nebo na pódiu, což umožňuje jejich bezprostřední vyzkoušení. Dále jsou některé produkty umístěny do minimalistických regálů, které zákazníkům umožňují si je důkladně prohlédnout a osahat.

„Spolupráce s architekty ze studia archicraft i společností Unlimit Db, která rekonstrukci realizovala, byla vynikající. Oba týmy měly naši plnou důvěru a v podstatě bez větších připomínek z naší strany vytvořily zajímavý prostor, ve kterém naše produkty krásně vynikají. Z nového showroomu máme velkou radost. A srdečně všechny zveme, aby se k nám přišli podívat,“ doplňuje Jakub Huráb.

Fotogalerie