Piknik v Praze? Víme, kde si ho nejlépe vychutnáte




Slunce láká k výletům, pobytům v přírodě, posezením na zahrádce, ale i piknikům v městských parcích. Plánování pikniku s nejbližšími bývá skvělou příležitostí, jak strávit skvělý den a užít si i krásy metropole. Praha totiž nabízí mnoho skvělých míst. Sbalte drobné občerstvení, lahev oblíbeného prosecca, piknikovou deku a vyrazte relaxovat na brunch či piknik do přírody či klidného parku.

5  nejlepších míst v Praze.

Petřín

Všichni na Petřín! Jedno z nejkrásnějších míst v Praze je jako stvořené pro jarní a letní piknikování, ale bohužel se vám může stát, že tam zkrátka nebudete tak úplně sami. Tohle místo je vážně “profláklé”, ale zase nabízí spoustu možností. Jeho rozsáhlé zelené plochy, malebné výhledy na město a blízkost k historickému centru Prahy dělají z tohoto místa ideální volbu pro romantický brunch ve dvou, ale i s přáteli.

Stromovka

Stromovka je největší městský park v Praze a nabízí spoustu prostoru pro pikniky, procházky, sportovní aktivity, grilování na vyhrazených místech nebo jen lenošení na dece. Je to klidné místo, kde si můžete užívat přírodu uprostřed města, ale také uspořádat klidně oslavu narozenin.

Letenské sady

Park Letná ukrývá takřka vše co je potřeba. Mimořádné výhledy na Vltavu a Staré Město, zajímavá místa, památky, muzea, sportovní vyžití a v neposlední řadě příjemné posezení ve výletních restauracích a hospůdkách. Je to populární místo pro mladé lidi, pejskaře a skateboardisty, ale najdete zde i klidnější místa pro piknik.

Divoká Šárka

Pro milovníky přírody je skvělou volbou Divoká Šárka, která představuje oázu v ruchu velkoměsta. Tato přírodní rezervace na skalnatých úbočích Šáreckého potoka na okraji Prahy skýtá nádherné scenérie a klidné prostředí vhodné pro pěší turistiku, cyklistiku, ale samozřejmě i pro odpolední piknik.

Havlíčkovy sady neboli Grébovka

Piknik s programem a dobře vychlazeným proseccem si můžete dopřát 1.6. v Havlíčkových sadech na festivalu Milujeme Prosecco.  Po celý den budete mít jedinečnou příležitost seznámit se s producenty prosecca a přímo s vinaři ochutnáte ta nejlepší vína z oblasti Conegliano - Valdobbiadene DOCG. Na akci nebude chybět ani odpočinková zóna s koutkem, kde si můžete vyzkoušet unikátní Ploom X. Více informací o akci najdete na www.facebook.com/events.

V Grébovce si můžete vychutnat další skvělou akci, kterou je již tradiční Letní Apetit piknik, který se koná 15.6. od 10 do 19 hodin. Hledáte-li tedy kulinářské zážitky a chcete se potkat s přáteli u dobrého jídla, zapište si do kalendáře tohle datum a své proutěné košíky nechte pro tentokrát doma. Vybrané jídlo i pití vás totiž čeká přímo na místě. Nebude tam chybět ani Ploom trailer. Kompletní program najdete na www.piknik.apetitonline.cz.

Nezapomeňte s sebou

Kromě piknikových dobrot a deky byste si na správný piknik v přírodě měli vzít pro jistotu vždy i odpadkové pytle, protože nikdy nevíte, v jaké vzdálenosti bude umístěn koš. Nechcete po sobě přece zanechat nepořádek! Zachovejte tedy vybrané místo po odchodu čisté a vždy zlikvidujte zbylé odpadky. Kromě planety myslete také na svoje zdraví a určitě nevyrážejte bez ochrany proti slunečním paprskům v podobě krému s UV faktorem alespoň 30 SPF, klobouku  a slunečních brýlí.  Jsou nutností, abyste si mohli užívat piknik bez starostí.