Jehněčí kolínka na víně




Ochutnali jste o Velikonocích jehněčí jelínka na víně a zachutnali vám, ale nevíte, jak na ně? Tak tady máte jeden z receptů. A ještě jen dodáváme, že s bramborovým knedlíkem a červeným zelím jsou dokonale vyladěná.

Ingredience:

4 jehněčí kolínka

2 cibule

60 g másla

6 stroužků česneku

8 kuliček černého pepře

2 bobkové listy

6 dcl suchého červeného vína

4 snítky rozmarýnu

1 l drůbežího vývaru

pepř

sůl

Postup:

  • Kolínka je nutné naříznout a prošpikovat česnekem, do každého vložíme jeden rozkrojený stroužek. Ještě než je začneme tepelně zpracovávat, je dobře nasolíme.
  • V dostatečně velkém kastrolu rozpustíme máslo a osmahneme na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme koření a kolínka zprudka orestujeme.
  • Když kolínka ztmavnou, přilijeme víno a přivedeme vše k varu a zredukujeme zhruba na polovinu. Přidáme zbytek na plátky nakrájeného česneku, přilijeme vývar, dosolíme, dochutíme pepřem a ještě krátce provaříme.
  • Kastrol nakonec přiklopíme a dáme dopéct do trouby při 160 °C. Zhruba po hodině a půl maso vyjmeme, pokud je měkké a omáčku ještě redukujeme tak, aby zhoustla.