Jehněčí kolínka na víně
13.04.2018
Gurmet
Ochutnali jste o Velikonocích jehněčí jelínka na víně a zachutnali vám, ale nevíte, jak na ně? Tak tady máte jeden z receptů. A ještě jen dodáváme, že s bramborovým knedlíkem a červeným zelím jsou dokonale vyladěná.
Ingredience:
4 jehněčí kolínka
2 cibule
60 g másla
6 stroužků česneku
8 kuliček černého pepře
2 bobkové listy
6 dcl suchého červeného vína
4 snítky rozmarýnu
1 l drůbežího vývaru
pepř
sůl
Postup:
- Kolínka je nutné naříznout a prošpikovat česnekem, do každého vložíme jeden rozkrojený stroužek. Ještě než je začneme tepelně zpracovávat, je dobře nasolíme.
- V dostatečně velkém kastrolu rozpustíme máslo a osmahneme na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme koření a kolínka zprudka orestujeme.
- Když kolínka ztmavnou, přilijeme víno a přivedeme vše k varu a zredukujeme zhruba na polovinu. Přidáme zbytek na plátky nakrájeného česneku, přilijeme vývar, dosolíme, dochutíme pepřem a ještě krátce provaříme.
- Kastrol nakonec přiklopíme a dáme dopéct do trouby při 160 °C. Zhruba po hodině a půl maso vyjmeme, pokud je měkké a omáčku ještě redukujeme tak, aby zhoustla.