Nešizený hamburger
10.04.2018
Gurmet
Neošidíte-li hamburger, můžete ho klidně podávat i jako hlavní jídlo a mít i čisté svědomí, že jste připravili opravdu něco dobrého.
Ingredience:
300 g mletého hovězího masa
300 g mletého vepřového masa
1 vejce
3 stroužky česneku
1 větší cibule
4 hamburgerové housky
sůl, mletý pepř
3 lžíce rozpuštěného máslo
listy salátu
1 rajče
olej na smažení
Dip:
2 lžíce majonézy
½ lžičky polotučné hořčice
Postup:
- Hmotu na hamburgery připravíme smícháním obou mas, přidáme vejce, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou jednu cibuli, sůl a pepř podle chuti.
- Vypracujeme a vytvarujeme čtyři hamburgery, které z obou stran opečeme na pánvi v rozpáleném oleji.
- Rozkrojené housky potřeme rozehřátým máslem. Před tím je položíme na plech na 3-5 minut a vložíme je do rozehřáté trouby, ale není to nezbytné.
- Připravíme si jednoduchý dip – smícháme majonézu s hořčicí. Zvlášť si usmažíme cibulku.
- Spodní část housky potřeme dipem, položíme na ní plátek salátu, pak hamburger, na něj můžeme dát opět dip nebo kečup či majonézu, pak přidáme kolečko rajčete a na závěr posypeme zasmaženou cibulkou a zaklopíme druhou částí housky.