Kroupy ála halušky se zelím
04.10.2021
Recepty
Kdo neochutná – neuvěří! Milovaná kombinace kysaného zelí, slaniny a cibule funguje skvěle i s kroupami
Suroviny na 2 porce:
- 200 g BIO špaldových krup PROBIO
- Olej
- 1 větší cibule
- 200 g anglické slaniny vcelku
- 200 g kysaného zelí
- 1 rovná lžíce cukru
- ½ lžičky drceného kmínu
- Sůl
Postup:
- Kroupy uvařte doměkka. Sceďte a nechte okapat.
- V pánvi rozehřejte asi 2 lžíce oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte dozlatova. Slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Míchejte, dokud nezačne chytat barvičku.
- Zasypejte cukrem a promíchejte. Přidejte okapané zelí, kmín a asi dvě minuty opékejte. Přidejte kroupy, lehce osolte, promíchejte a můžete podávat. Kdo chce, může ještě trochu opepřit čerstvě drceným pepřem.