Dýňový bulgur s quinoou




Bulgur jsou ve své podstatě namáčená tvrdá zrna pšenice, která se po vysušení drtí na menší kousky. Je bohaty na vitamíny: A, B1, 2, 3 a 6, také fosfor, železo, hořčík, mangan a před útokem volných radikálů chránící stopové prvky. Quinoa je lehce stravitelná superpotravina s velmi vysokým obsahem bílkovin, hořčíku, esenciálních aminokyselin, vitamínu B2 a E, železa, vápníku, fosforu, draslíku, mědi, manganu, zinku a lysinu.

Suroviny na 2 porce:

  • 80 g BIO pšeničného bulguru PROBIO
  • 60 g BIO quinoy PROBIO
  • 300 g dýně hokaido
  • olej olivový BIOLINIE
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 50 g kokosového krému ISOLA
  • ½ lžičky římského kmínu
  • mleté chilli

Postup:

  1. Bulgur a quinou uvařte zvlášť.
  2. Dýni nakrájejte na menší kusy a v míse promíchejte se lžící oleje, osolte a opepřete. Rozprostřete dýni na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na cca 170 °C. Pečte doměkka.
  3. Dýni s kokosovým mlékem, římským kmínem a trochou chilli rozmixujte najemno. Pyré smíchejte s bulgurem a quinoou.
  4. Na talíři ozdobte například semínky, klíčky a jedlými květy.