Dýňový bulgur s quinoou
02.10.2021
Recepty
Bulgur jsou ve své podstatě namáčená tvrdá zrna pšenice, která se po vysušení drtí na menší kousky. Je bohaty na vitamíny: A, B1, 2, 3 a 6, také fosfor, železo, hořčík, mangan a před útokem volných radikálů chránící stopové prvky. Quinoa je lehce stravitelná superpotravina s velmi vysokým obsahem bílkovin, hořčíku, esenciálních aminokyselin, vitamínu B2 a E, železa, vápníku, fosforu, draslíku, mědi, manganu, zinku a lysinu.
Suroviny na 2 porce:
- 80 g BIO pšeničného bulguru PROBIO
- 60 g BIO quinoy PROBIO
- 300 g dýně hokaido
- olej olivový BIOLINIE
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 50 g kokosového krému ISOLA
- ½ lžičky římského kmínu
- mleté chilli
Postup:
- Bulgur a quinou uvařte zvlášť.
- Dýni nakrájejte na menší kusy a v míse promíchejte se lžící oleje, osolte a opepřete. Rozprostřete dýni na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na cca 170 °C. Pečte doměkka.
- Dýni s kokosovým mlékem, římským kmínem a trochou chilli rozmixujte najemno. Pyré smíchejte s bulgurem a quinoou.
- Na talíři ozdobte například semínky, klíčky a jedlými květy.