Kachna na asijský způsob




Připravovali jste už někdy (jakýkoli) pokrm technologií vaření sous-vide? Praktická manipulace a jedinečný chuťový zážitek jsou důvody, proč se dnes sous-vide stalo nezbytnou součástí mnoha kuchyní, i když bylo vyvinuto již v 70. letech 20. století. My jsme zalistovali kuchařkou Sous-vide od Miele a dovolíme si vám nabídnout recept kachny na asijský způsob.

Časová náročnost: 50 minut

Ingredience:

  • 1 kachní prsa vcelku (2 porce)
  • ½ čajové lžičky jemně mletého sečuánského pepře
  • 10 g sójové omáčky
  • 20 g sladké chilli omáčky
  • 5 g sezamového oleje
  • ½ čajové lžičky soli

Postup:

  1. Kachní kůži opatrně několikrát nařízneme nožem. Zbývající přísady smícháme a vytvoříme marinádu. Kachní prsa společně s marinádou vložíme do vakuovacího sáčku a vakuujeme podle nastavení.
  2. Vakuovací sáček na roštu vložíme do ohřevného prostoru a připravujeme podle nastavení. Předehřejeme gril (dle přístroje).
  3. Kachní prsa i se šťávou vyjmeme z vakuovacího sáčku a dáme do zapékací formy. Zapékací formu na roštu vložíme do ohřevného prostoru a grilujeme.

Super tip: Jako přílohu podáváme zeleninu z wok pánve. Místo sečuánského pepře lze použít tasmánský pepř. Pro vylepšení chuti použijeme restovaný sezamový olej.

Příslušenství:

vakuovací sáček, rošt, zapékací forma

Nastavení:

Vakuování

Vakuovací stupeň:   

Příprava pokrmu

Provozní způsoby: Sous-vide

Teplota: 66 °C

Doba trvání programu: 35 minut

Úroveň: 2