Kachna na asijský způsob
Připravovali jste už někdy (jakýkoli) pokrm technologií vaření sous-vide? Praktická manipulace a jedinečný chuťový zážitek jsou důvody, proč se dnes sous-vide stalo nezbytnou součástí mnoha kuchyní, i když bylo vyvinuto již v 70. letech 20. století. My jsme zalistovali kuchařkou Sous-vide od Miele a dovolíme si vám nabídnout recept kachny na asijský způsob.
Časová náročnost: 50 minut
Ingredience:
- 1 kachní prsa vcelku (2 porce)
- ½ čajové lžičky jemně mletého sečuánského pepře
- 10 g sójové omáčky
- 20 g sladké chilli omáčky
- 5 g sezamového oleje
- ½ čajové lžičky soli
Postup:
- Kachní kůži opatrně několikrát nařízneme nožem. Zbývající přísady smícháme a vytvoříme marinádu. Kachní prsa společně s marinádou vložíme do vakuovacího sáčku a vakuujeme podle nastavení.
- Vakuovací sáček na roštu vložíme do ohřevného prostoru a připravujeme podle nastavení. Předehřejeme gril (dle přístroje).
- Kachní prsa i se šťávou vyjmeme z vakuovacího sáčku a dáme do zapékací formy. Zapékací formu na roštu vložíme do ohřevného prostoru a grilujeme.
Super tip: Jako přílohu podáváme zeleninu z wok pánve. Místo sečuánského pepře lze použít tasmánský pepř. Pro vylepšení chuti použijeme restovaný sezamový olej.
Příslušenství:
vakuovací sáček, rošt, zapékací forma
Nastavení:
Vakuování
Vakuovací stupeň:
Příprava pokrmu
Provozní způsoby: Sous-vide
Teplota: 66 °C
Doba trvání programu: 35 minut
Úroveň: 2