Smažený kapr v pivním těstíčku s majonézou z meduňky
06.08.2021
Recepty
Kdo by odolal kombinaci kapra s pivem. Máme pro vás skvělý tip na pivní těstíčko, ale určitě zbyde i trocha lahodného zlatavého moku na zahnání žízně. Jaké pivo se perfektně hodí ke kaprovi? Spodně kvašený polotmavý ležák Bedřichova jedenáctka z východočeského pivovaru VESELKA LITOMYŠL. Jedná se o nepasterované a nefiltrované pivo s obsahem alkoholu 4,5 %. Výsledné barvy a chuti sládci docílili skladbou 3 sladů – plzeňského, bavorského a karamelového – což poznáte, až ochutnáte. Bedřichova jedenáctka okouzlila také odborníky, proto ji ocenili značkou kvality Regionální potravina v Pardubickém kraji.
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:
- 500 g kapřího filetu
Na těstíčko:
- 200 g hladké mouky
- 350 ml piva BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA
- 5 g droždí
- špetka cukru
- slunečnicový olej na smažení
- majonéza
- sůl, pepř, meduňka
Postup:
- Nejdříve připravíme těstíčko – smícháme vlažné pivo a droždí a poté přidáme mouku. Necháme cca 30 minut kynout.
- Na kapřím filetu v hřbetní části uděláme zářezy blízko u sebe, abychom přeřezali kosti. Poté kapra nakrájíme na plátky maximálně jeden centimetr silné. Osolíme
a opepříme. - Kapří hranolky poprášíme moukou, namáčíme do těstíčka a rovnou smažíme v rozpáleném oleji.
- Nasekáme meduňku a smícháme s majonézou. Můžeme okyselit citronem.
Zdroj, foto: Regionální potravina