Novinky PROBIO si zaslouží vaši pozornost
Pohanková sekaná
Sekaná pohanková v bio kvalitě je tou nejlepší volbou na seznámení s pohankou a překvapí i milovníky masa. Z naší směsi pohanky lámanky, koření a bylinek vykouzlíte poctivou šišku sekané či usmažíte výtečné karbanátky. A pokud chcete opravdu luxusní verzi, přidejte česnek a trochu kyselého zelí, garantujeme vám, že neodoláte. A navíc je bezlepková.
Pohanka je loupána mechanicky, velmi šetrně v bio mlýně. To znamená, že není zahřívána na vysokou teplotu a ponechává si tak světlejší barvu, příjemnou vůni i chuť, a hlavně důležité živiny. Tato pohanku pochází z bezlepkového bio mlýna, kde je výroba od lepkových obilovin striktně oddělena, to znamená, že je vhodná i pro alergiky a celiaky.
Dostupné v prodejnách s biopotravinami, specializovaných prodejnách nebo e-shopu.
Doporučená maloobchodní cena: 66,- Kč
Pohanková polévka
Jemná a lahodná polévka s pohankovými kroupami v bio kvalitě a zeleninou. Směs našich pohankových krup, sušené zeleniny a koření jsme nakombinovali podle naší vlastní receptury. Pohankové kroupy z našeho bezlepkového mlýna jsou loupané šetrně mechanicky, zachovávají si tak svou světle zelenou barvu, chuť i vůni a zdraví prospěšně látky. Hodit se vám bude jako lehká večeře, vydatná svačina i jako první chod oběda. Pohanková polévka je bezlepková. Rychlá a jednoduchá příprava vám ulehčí vaření doma i na dovolené.
Rychlá a jednoduchá příprava: Přidáte jen vodu a vaříte cca 15 minut. Jedno balení obsahuje směs na 2 x 1 l polévky.
Naše tipy na přípravu: polévku můžete po uvaření dochutit čerstvým česnekem nebo bylinkami. A ještě něco? A ještě si s námi pojďte hrát :-) a poznávat přírodu.
Dostupné v prodejnách s biopotravinami, specializovaných prodejnách nebo e-shopu.
Doporučená maloobchodní cena: 45,- Kč
Červená pšenice PROBIO
Červená pšenice vyrostla na polích bez chemie na jižní Moravě. Jedná se o nepřešlechtěnou obilovinu, která si zachovala své cenné nutriční vlastnosti a můžeme ji označit přímo za „léčivé obilí".
Červená pšenice v bio kvalitě je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin.
Jak na červenou pšenici v kuchyni? Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek, zapékaných pokrmů, jako přílohu apod. Pro ještě lepší stravitelnost namočte pšenici na 12-24 hodin do osolené vody s 2 lžícemi jablečného octa. Nádobu uzavřete. Tím pšenici „nafermentujete" a zlepšíte vstřebávání všech živin.
Po namletí https://www.probio.cz/mouka-z-cervene-psenice-celozrnna-jemne-mleta-450g-probio se pšenice hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou.
Pšenice je vhodná také na klíčení https://www.probio.cz/psenice-cervena-na-kliceni-100-g-bio-probio a svou barevností oživí každý pokrm. Dostupné v prodejnách s biopotravinami, specializovaných prodejnách nebo e-shopu.
Doporučená maloobchodní cena: 33,- Kč/500 g.