Lahodné dezerty pro kávové labužníky




Milujete kávu? Ano. Pak jistě vám přijdou vhod dva recepty od Miele.

Espresso krém

*12 šálků

Ingredience:

  • 100 ml smetany
  • 2-3 PL instantní espresso kávy
  • 3 vaječné žloutky
  • 75 g cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 250 ml smetany  
  • * na dozdobení: 100 ml smetany, kakaový prášek

Postup:

100 ml smetany smícháme s instantní espresso kávou a přivedeme k varu. Poté necháme vychladnout. Vaječné žloutky umícháme s cukrem a vanilkovým cukrem dohladka a směs vmícháme do smetanové kávy. Z 250 ml smetany ušleháme šlehačku, kterou přidáme do připravené směsi. Espresso krém rozdělíme do šálků, které necháme cca 3 hodiny v mrazničce. Smetanu na zdobení lehce vyšleháme. 10 minut před podáváním vyjmeme šálky z mrazničky. Rozdělíme do nich připravenou smetanu jako „cremu“ a jednotlivé šálky dozdobíme kakaovým práškem.

 

Kávová panna cotta

*4 porce          

Ingredience:                                                                                                

  • 250 ml smetany
  • 40 g cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 PL instantního kávového prášku
  • 2 plátky želatiny
  • * na dozdobení: 100 ml smetany ke šlehání, hořká čokoláda

Postup:

Želatinu namočíme asi na 10 minut do studené vody. V hrnci smícháme smetanu s cukrem, vanilkovým cukrem a instantní kávou a přivedeme k varu. Poté necháme lehce zchladnout a přidáme vymačkanou, změklou želatinu. Směs promícháme dohladka, rozdělíme do jednotlivých formiček, které přikryjeme a vložíme na minimálně 4 hodiny (ideálně přes noc) do chladničky. Před podáváním panna cottu vyklopíme na dezertní talířky. Servírujeme s vyšlehanou smetanou, ozdobenou hoblinkami hořké čokolády.

Zdroj receptů: Miele

 

Fotogalerie