Mláto, surovina, která zbývá z vaření piva, nabývá nový rozměr
Kdo z nás by rád nemlsal sušenky. Ať už sladké nebo slané. Jsou vhodné zejména jako dopolední či odpolední svačina do školy, práce, na výlet nebo třeba jako pochutina jen tak večer ke sklence vína nebo pivu. Vyzkoušejte novinku, kterou vyrábí Plzeňský Prazdroj ve spolupráci s Biopekárnou Zemanka. Speciální pivovarské krekry vyrobené z mláta. Jedná se o nutričně zajímavou alternativou klasických sušenek, jelikož mláto obsahuje méně sacharidů, ale má větší podíl bílkovin a vlákniny. Nové krekry se na trhu objeví v průběhu června. Novinka se bude prodávat ve 100 gramovém balení za doporučenou cenu 50 Kč. Pivovarské krekry se v první vlně objeví v online obchodech Rohlík a Košík, v řetězci Globus a na čerpacích stanicích Shell. Lidé je najdou i v obchodech, které se specializují na prodej zdravých potravin z přírodních surovin, a to ve třech příchutích – slaná, sýrová a česneková.